Boglárka csoport

 

 

A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben!
Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül!
Miért is hasonlítanád össze őket?
Mindegyik más! Mindegyik különleges! Mindegyik gyönyörű!”

 

Csoportunk dolgozói:

Baksayné Bénesi Orsolya, Orsi néni – óvodapedagógus

Sisán Mónika Emese, Emese néni – pedagógiai asszisztens

Horváthné Egri Szilvia, Szilvi néni – dajka

Csoportunkba vegyes életkorú gyermekek járnak. Létszámunk 21 fő.

A csoportunkba járó gyermekek óvodai mindennapjaikat egy nagyon kellemes, esztétikusan berendezett, melegséget sugárzó csoportszobában töltik, ahol a sárga és a krémszín dominál.

A csoportszobában egy játszósarok és három művészeti sarok található:

  • zenei sarok kör alakban elhelyezett hat kisszékkel és a gyermekek számára bármikor elérhető különféle hangszerekkel,
  • mesesarok, esztétikus, melegséget sugárzó dekorációval, bábokkal, jelmezekkel, mesekönyvekkel,
  • két asztalnyi területet elfoglaló rajzos tér, ahol a különféle tárgyi eszközök segítségével a gyermekeknek lehetőségük nyílik az alkotásra.

     Igyekszünk megfelelő feltételeket biztosítani a szabadjátékra. Csoportszobánk teljes területe a gyerekek rendelkezésére áll, ahol többek között helyet kapnak az építésre, konstruálásra alkalmas játékok (Duplo, Lego, fakockák), mozgásfejlesztő játékok (Koala, lépegető, puha labda), egyszerűbb és bonyolultabb társasjátékok, stratégiai játékok, amelyek lehetőséget adnak az egyéni képességek kibontakoztatására.
Legfontosabb törekvésünk, hogy vidám hangulatban, minden egyes gyermekünk számára megadjuk azt, amire igénye van, és ami az optimális fejlődéséhez szükséges.
     Tudjuk, hogy a kisgyermekeknek rengeteg mozgásra van szükségük, ezért sokat tartózkodunk a friss levegőn és nagy sétákat teszünk az óvoda környékén. A szabadtéri játékot futással kezdjük, majd az óvodai udvar adta lehetőségeket kihasználva homokozhatnak, kerékpározhatnak, csúszdázhatnak, futkározhatnak a gyerekek.
     Nagyon fontos számunkra, hogy a kiscsoportos (3-4 éves) gyermekek számára egy olyan szeretetteljes, családias, elfogadó légkört biztosítsunk, melyben elősegítjük az óvodai szocializációt, a zökkenőmentes beilleszkedést.
     A középső csoportos korú (4-5 éves) gyermekeknél, nagy hangsúlyt fektetünk az önállóság fokozására, képességeik, készségeik fejlesztésére, a játékon, élményt nyújtó, változatos tevékenységeken keresztül.
     A nagycsoportos (6-7 éves) gyermekek részére a legfontosabb feladatunk az iskolára való felkészítésben, az eredményes, kudarc nélküli iskolakezdéshez szükséges képességek kialakítása. Ehhez elengedhetetlen a változatos tanulási helyzeteket teremtő játékos tevékenységek tervezése, szervezéséve.
     Sok játékos tevékenységgel, mozgással, dalos játékkal, verssel, mesével színesítjük az óvodai mindennapokat. A gyermekeknek játék közben komplex lehetőségeket kínálunk, hogy ismereteiket, tapasztalataik útján bővíthessék. Az évszakokhoz, aktuális projektekhez kapcsoljuk a feldolgozandó anyagokat. A gyermekek készségeit, kézügyességét sokféle tevékenységgel fejlesztjük.

Mindezzel igyekszünk széppé tenni gyermekeink óvodai életét és szeretnénk, hogy élményekkel gazdagon, jó alapokkal kezdhessék meg iskolai életüket, bízva abban, hogy
bármely helyzetben erőt meríthetnek az óvodás évekből.

 

Csömöri Nefelejcs Művészeti Óvoda

Cím: 2141 Csömör, Laki u. 3.
Telefon: +36 (28) 543 940
Nyitvatartás: hétköznap 6:00-18:00 óra között

Email cím: keknefelejcsovoda@csomor.hu