Százszorszép csoport

 

A csoportunkba 24 kisgyermek jár. Ők 3-4 éves kisfiúk és kislányok.

 

Egészséges fejlődésükről itt a csoportban hárman gondoskodunk:

 

  • Dr. Kovács Zoltánné (Anikó néni) óvodapedagógus,
  • Vas Annamária (Marcsi néni) óvodapedagógus,
  • Hanzl Ildikó (Ildikó néni) a munkánkat segítő dajka néni.

 

Gyermekeink a 2020/2021-es nevelési évben kezdték az óvodát. Az első heteket ismerkedéssel töltöttük. A beszoktatási időszakban igyekeztünk megismerni egymást, egymás nevét, és jelét. Közösen felfedeztük a játékok birodalmát, mit hogyan kell használni, mi hol van az épületben, és meddig tart a mi udvarrészünk, ahol kedvünkre játszhatunk. A csoportszobában mivel és hol lehet játszani. 

 

Az óvodai nevelésben a fő hangsúlyt a játékra helyezzük, ezért minden alkalmat megragadunk, hogy a játékba integrált tevékenységek során sok új tapasztalattal, ismerettel gazdagodjanak a gyermekek, ezáltal hatékonyan fejlődjenek a különböző képességeik, készségeik.

 

Ennek érdekében természetes kíváncsiságukra építve sok, cselekvéses tapasztalatszerzést, élmény átélését biztosítunk számukra. A tervezett és spontán tanuláshoz szükséges támogató környezetet tovább bővítjük. Új játékeszközöket vezetünk be, élményt nyújtó tevékenységeket szervezünk.

 

A mi csoportunkban is három fő művészeti sarok biztosítja a gyermekek művészetek iránti fogékonyságának kialakulását. Csoportunk színe a narancssárga és a zöld.

 

A gyermekek a művészeti terekben: mesetérben, rajzos térben, énekes térben és az udvaron is szívesen játszanak.

 

Gyermekeink életkorának, képességeinek és érdeklődési körének megfelelően biztosítjuk és gazdagítjuk a játékeszközöket. Előtérbe helyezzük a szabad játékot.

 

Csömöri Nefelejcs Művészeti Óvoda

Cím: 2141 Csömör, Laki u. 3.
Telefon: +36 (28) 543 940
Nyitvatartás: hétköznap 6:00-18:00 óra között

Email cím: keknefelejcsovoda@csomor.hu