Százszorszép csoport

 

A csoportunkba 25 kisgyermek jár. Ők 5-6-7 éves kisfiúk és kislányok, akik közül 21 gyermek szeptemberben iskolába megy.

Egészséges fejlődésükről itt a csoportban hárman gondoskodunk:

  • Dr. Kovács Zoltánné (Anikó néni) óvodapedagógus,
  • Oláh Annamária (Marcsi néni) óvodapedagógus,
  • Hanzl Ildikó (Ildikó néni) a munkánkat segítő dajka néni.

 

Négy év alatt, mióta együtt vagyunk, az óvoda nyújtotta, biztonságos, szeretetteljes, légkörében, egy jól működő kis csapattá kovácsolódtunk.

A mi csoportunkban is három fő művészeti sarok biztosítja a gyermekek művészetek iránti fogékonyságának kialakulását. Csoportunk színe a narancssárga és a zöld.

A gyermekek a művészeti terekben: mesetérben, rajzos térben, énekes térben és az udvaron is szívesen játszanak együtt.

Csoportunk kedvenc játékai: szerepjáték a babaszobában és konyhában (vendéglátás, boltos, orvosos, fodrászos), a mesetérben szeretnek bábjátékot játszani és beöltözni, szívesen tevékenykednek a rajzos térben is (rajzolás, festés, vágás, ragasztás), egyre jobban kedvelik a dobókockás társasjátékokat, Sakk-ot (szabályjáték), szívesen játszanak a golyós labirintussal (térlátást fejlesztő), és több napon keresztül építik és fejlesztik saját és társaik LEGÓ építményét a legóasztalon.

A csoportszobában is biztosítunk helyet a mozgásos tevékenységekre, játékokra, mert ezeket nagyon kedvelik a gyermekeink. Rossz idő esetén, vagy ha kedvük kerekedik, szabad játékidőben bármikor használhatják a trambulint, 3 db KOALA kétfunkciós mászó-forgó mozgásfejlesztő játékot, ugró iskola szőnyeget.

Gyermekeink életkorának, képességeinek és érdeklődési körének megfelelően biztosítjuk és gazdagítjuk a játékeszközöket. Lehetőséget biztosítunk a több napig tartó játékok kiélésére, folytatására. Előtérbe helyezzük a szabad játékot.

Nagycsoport lévén egyre aktívabb szerepvállalással veszünk részt az óvodai jeles napokon, hagyományőrző rendezvényeken.

Az óvodai nevelésben a fő hangsúlyt a játékra helyezzük, ezért minden alkalmat megragadunk, hogy a játékba integrált tevékenységek során sok új tapasztalattal, ismerettel gazdagodjanak a gyermekek, ezáltal hatékonyan fejlődjenek a különböző képességeik, készségeik.

Ennek érdekében természetes kíváncsiságukra építve sok, cselekvéses tapasztalatszerzést, élmény átélését biztosítunk számukra. A tervezett és spontán tanuláshoz szükséges támogató környezetet tovább bővítjük. Új játékeszközöket vezetünk be, élményt nyújtó tevékenységeket szervezünk változatos helyszíneken és formában.

Csömöri Nefelejcs Művészeti Óvoda

Cím: 2141 Csömör, Laki u. 3.
Telefon: +36 (28) 543 940
Nyitvatartás: hétköznap 6:00-18:00 óra között

Email cím: keknefelejcsovoda@csomor.hu