Pipacs csoport

 

Pedagógusok neve: Regősné Mikita Tímea

                                 Szigetiné Mikita Anett

Nevelőmunkát közvetlenül segítő: Horváth Ferencné (Ildikó)

                 


Csoportszobánk vidám, kellemes hangulatú, amelyben a piros és a fehér szín dominál. A dekorációnk mindig az adott évszakot, kezünk munkáját tükrözi, letisztult formában kiemelt helyett kap a három művészeti sarok, melyben jelenleg 20 gyermek szeretetben, bensőséges, családias hangulatban tölthet mindennapjaikat. A berendezés és a bútorok az óvodás korú gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodnak, méretükben, kialakításukban komfortérzetüket szolgálják.

7:30-től fogadjuk gyermekeiket csoportunkban. 8:30-kor érkezik a tízórai, amely folyamatos 9 óráig biztosított. A délelőtti időszakban valósul meg a szabadjáték, a tevékenységekbe integrált tanulás, egyéni fejlesztés és a beszélgetőkor. Időt és helyet biztosítunk, hogy minden gyermek elmondhassa társainak, vagy csak a pedagógusnak az őt ért eseményeket, élményeket. Fontosnak tartjuk a gyermekek szabad játékát, amelyhez biztosítjuk a változatos, biztonságos eszközöket, játékokat, megfelelő helyet, időt és élményeket. A gyermekek tapasztalatszerzésének gazdag teret biztosítunk, változatos és sokféle tevékenységet kínálunk számukra. Egy-egy téma feldolgozása több napon keresztül komplex formában valósul meg, mely során kreatív, környezettudatos, nyitott, befogadó, boldog, érzelemgazdag gyermekeket igyekszünk nevelni. Mi felnőttek mindent megteszünk azért, hogy a gyermekek az életkoruknak és egyéni fejlettségüknek megfelelően, minél több inger érje és pozitív szemléletű, a világra nyitott emberekké váljanak.

Mesélés előtt a játékokat énekelve elpakoljuk és meseszignálra leülünk a meseszőnyegre. A mesének külön „rituáléja” van. (mesepárna, varázslat, utazás, mesegyertya). A mese után tisztálkodás (kis dalocskára), majd közös gyümölcsevés van. A gyümölcsöt a szülők biztosítják a gyermekeknek. Mindig odafigyelnek, változatos zöldségeket, gyümölcsöket, aszalványokat hoznak. Gyümölcsevés után kimegyünk a szabadba. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek minél több időt tölthessenek kint az óvoda tágas udvarán, ahol változatos mozgás tevékenységeket biztosítunk számukra. Gyakran szervezünk környezeti sétákat a délelőtt folyamán, amely a külső világ tevékenységét szolgálja. Félévente tervezünk egy projektet, amely két hétről szól. A projektben igyekszünk elsősorban szűk környezetünket megismertetni a gyerekekkel. 11:30-kor visszamegyünk, a csoportunkba, ahol a gyermekekkel megterítünk, majd együtt ebédelünk. Ebéd után tisztálkodás, a gyermekek átöltöznek saját pizsamájukba, majd az otthonról hozott plüss állataikkal lefekszenek az ágyukba. Pihenés előtt mesével ringatjuk őket álomba. Az ébredést mindenkinek egyénre szabottan végzi a pedagógus, uzsonna előtt tisztálkodás, fésülködés következik, majd együtt uzsonnázunk.

Hazamenetelig szabadjáték és szabadon választott tevékenységet kínálunk a gyermekeknek.

A szabály és a szokásrendszer megfelelő működését hangsúlyozzuk, mely elősegíti a konfliktusok kerülését.

A pedagógusi összhangnak köszönhetően tapintatosan, őszintén, szeretetteljesen és következetesen viszonyulunk gyermekeinkhez és szüleihez.

 

Csömöri Nefelejcs Művészeti Óvoda

Cím: 2141 Csömör, Laki u. 3.
Telefon: +36 (28) 543 940
Nyitvatartás: hétköznap 6:00-18:00 óra között

Email cím: keknefelejcsovoda@csomor.hu