Hóvirág csoport

 

A pedagógusok: Felsőová Beáta

A pedagógiai asszisztens: Miklósné Kovács Mariann

A nevelőmunkát közvetlenül segítő: Borbély Veronika

 

A csoportba járó gyermekek száma: 26 fő

A csoport összetétele:

3 év alatti: 1 lány

3-4 éves: 1 lány

4-5 éves: 1 lány; 2 fiú

5-6 éves: 5 lány; 13 fiú

6-7 éves: 3 fiú

 

2020/2021-es tanévben 10 új kisgyermek érkezett a csoportunkba, akik az elmúlt évben más intézményt látogattak. Gyorsan beilleszkedtek, összebarátkoztak a többi kisgyermekkel.

Fontos feladatunknak tartjuk, hogy az öt korosztály, a csoportban dolgozó felnőttekkel együtt, egységes kis közösséggé váljon.

Csoportunk színe a narancssárga. Három fő művészeti sarok biztosítja a gyermekek művészetek iránti fogékonyságának kialakulását. A zenei sarok (különféle hangszerekkel), a vizuális-rajzos tér (színes rajzeszközökkel, ollókkal, ragasztóval, színes papírokkal…), a mesesarok (bábokkal, dramatizálási eszközökkel, könyvekkel).

A csoportban megfelelő feltételeket biztosítunk a szabad játékra, ezzel is segítjük az új barátságok kialakulását, a meglévőket pedig támogatjuk, ápoljuk.

Építő-konstruáló tevékenységekhez a szőnyegen és az asztaloknál biztosítunk helyet. Az itt lévő polcokon a gyermekek megtalálják a fa és műanyag kockákat, lapokat, síneket, különféle építő elemeket, Legot, Duplot, mágneses konstruáló játékot. Fejlődik fantáziájuk, térérzékelésük, együttműködési és kommunikációs készségük.

A babakonyhában és környezetében a szerepjátékok kapnak helyet, melynek kelléktárát folyamatosan bővítjük.

A mozgásos tevékenységekre, játékokra is biztosítunk helyet, hiszen ezeket nagyon kedvelik a gyermekeink. Egyelőre rendelkezésükre áll egy mobil trambulin, forgófotel, KOALA kétfunkciós mászó-forgó mozgásfejlesztő játék, kinti mozgásfejlesztéshez futóbiciklik, FitBall labdák, hinták, labdák, tornagyűrű, kooperációs ejtőernyő. Folyamatosan bővítjük a mozgásos eszköztárat is.

Mindent megteszünk, azért, hogy a gyermekeket az életkoruknak és egyéni fejlettségi szintjüknek megfelelően, minél több inger érje és pozitív szemléletű, a világra nyitott emberekké váljanak. Sok játékos tevékenységgel, mozgással, zenével, dalos játékkal, verssel, mesével színesítjük az óvodai mindennapokat. A gyermekeknek játék közben komplex lehetőségeket kínálunk, hogy ismereteiket tapasztalataik útján bővíthessék. Az évszakokhoz, jeles napokhoz, aktuális projektekhez kapcsoljuk a feldolgozandó anyagot. A gyermekek készségeit, kézügyességét sokféle tevékenységgel fejlesztjük. A zenei nevelésnél törekszünk a hagyományok és az ünnepek megőrzésére.

A legfontosabb törekvésünk, hogy vidám hangulatban, minden egyes gyermekünk számára megadjuk azt, amire igénye van, és ami optimális fejlődéséhez szükséges.

Csömöri Nefelejcs Művészeti Óvoda

Cím: 2141 Csömör, Laki u. 3.
Telefon: +36 (28) 543 940
Nyitvatartás: hétköznap 6:00-18:00 óra között

Email cím: keknefelejcsovoda@csomor.hu