Búzavirág csoport

 

A csoportunkba a 2020/21-es nevelési évben 26 kisgyermek kezdte meg óvodás évet. A csoportba 4-5 éves gyermekek, 15 fiú és11 leány jár.

 

A Búzavirág csoportba minden kisgyermek szeret járni. Megérkezésükkor jelzik a megérkeztem táblán, hogy aktív résztvevői lesznek a napnak, és ezt be is bizonyítják az óvodában töltött idő alatt.

Csoportszobánkat esztétikusan rendeztük be, harmonikus, megnyugtató.

 

A gyermekek szeretetben, biztonságban töltik mindennapjaikat nálunk, amelyhez hozzájárul kialakított szokás- és szabályrendszerünk, amellyel állandóságot nyújtunk számukra. Mindig jut időnk az ok-okozati összefüggések feltárására.

 

Szeretnek építeni (mindenhol), sütni, főzni, babákat nevelni, beöltözni. A rajzos térben egyre többet tevékenykednek. Szeretnek gyúrmázni, színezni és rajzolni. Az ollót és a ragasztót nagy örömmel használják a szabadidős tevékenységek alkalmával.

 

A gyermekek szívesen vesznek részt csoportunk életében. A foglalkozásokba, amelyek minden nap más és más tapasztalást biztosítanak a gyermekeknek örömmel, lelkesen bekapcsolódnak.

 

Örömmel hallgatják a meséket. A bábozást és a dramatizálást nagyon szeretik. Énekes játékokat tanulunk és játszunk, és ismerkedünk zenei fogalmakkal. Egyedül mondanak verset, énekelnek éneket, és ilyenkor nagyon büszkék vagyunk rájuk! A rajzos terünkben ismerkednek a különböző technikákkal. A mozgásos tevékenységeket nagyon kedvelik, sokszor a csoportszobában is próbálkoznak velük.

Már többen le tudják teríteni az asztalokat. Az öltözködésben, testápolásban egyre önállóbbak.

 

Az étvágyuk nagyon jó, szívesen megkóstolnak mindent. A szülők minden napra friss gyümölcsöt biztosítanak a gyermekeknek, amit az udvari játszás előtt elfogyasztanak. A gyermekek szeretetét mindennap megtapasztalhatjuk, ez egy pozitív visszajelzés számunkra, hogy a munkánk sikeres.

A gyermekek szülei az eltelt idő alatt támogattak minket, segítették a munkánkat.

 

Köszönettel: Bencsikné Bodzási Krisztina (óvodapedagógus), Bendiák Adrienn (óvodapedagógus) Szarka Lajosné (dajka)

 

„Én azt hiszem, gyereket csak úgy lehet nevelni, 
ha az ember megtiszteli azzal, hogy komolyan veszi.”

(Szabó Magda)

Csömöri Nefelejcs Művészeti Óvoda

Cím: 2141 Csömör, Laki u. 3.
Telefon: +36 (28) 543 940
Nyitvatartás: hétköznap 6:00-18:00 óra között

Email cím: keknefelejcsovoda@csomor.hu