Búzavirág csoport

 

A csoportunkba a 2019/20-as nevelési évben 26 kisgyermek kezdte meg óvodás éveit. A csoportba 3-4 éves gyermekek, 15 fiú és11 leány jár.

Már nagyon vártuk őket, hiszen sokuknak ez volt az első alkalmuk, amikor a szerető családon kívül töltik mindennapjaikat.

A Búzavirág csoportba minden kisgyermek szeret járni. A legtöbben megérkezésükkor jelzik a megérkeztem táblán, hogy aktív résztvevői lesznek a napnak, és ezt be is bizonyítják az óvodában töltött idő alatt.

Csoportszobánkat esztétikusan rendeztük be, harmonikus, megnyugtató.

A gyermekek szeretetben, biztonságban töltik mindennapjaikat nálunk, amelyhez hozzájárul kialakított szokás- és szabályrendszerünk, amellyel állandóságot nyújtunk számukra. Mindig jut időnk az ok-okozati összefüggések feltárására.

A játék során most ismerkednek meg a csoportunk játékaival. Még sokszor nehéz megosztozniuk a játékokon, de mindig segítjük őket. Szeretnek építeni (mindenhol), sütni, főzni, babákat nevelni, beöltözni.

A gyermekek szívesen vesznek részt csoportunk életében. A foglalkozásokba, amelyek minden nap más és más tapasztalást biztosítanak a gyermekeknek örömmel, lelkesen bekapcsolódnak.

Örömmel hallgatják a meséket, a bábozásokat nagyon szeretik. Énekes játékokat tanulunk és játszunk, és ismerkedünk zenei fogalmakkal. Néha már egyedül mondanak verset, énekelnek éneket, és ilyenkor nagyon büszkék vagyunk rájuk! A rajzos terünkben ismerkednek a különböző technikákkal. A mozgásos tevékenységeket nagyon kedvelik, sokszor a csoportszobában is próbálkoznak velük.

Már többen le tudják teríteni az asztalokat.

Az öltözködésben, testápolásban egyre önállóbbak.

Az étvágyuk nagyon jó, szívesen megkóstolnak mindent.

Nagyon sok munkát jelent a csoportban dolgozó felnőtteknek egy új csoportot összekovácsolni, az idejáró gyermekek csillogó szeme tükrözi munkánk sikerességét. A gyermekek szeretetét mindennap megtapasztalhatjuk.

A gyermekek szülei az eltelt idő alatt támogattak minket, segítették a munkánkat.

 

Köszönettel: Bencsikné Bodzási Krisztina (óvodapedagógus), Szarka Lajosné (dajka), Németh Judit és Sajtos Józsefné (pedagógiai asszisztensek)

 

„Én azt hiszem, gyereket csak úgy lehet nevelni, 
ha az ember megtiszteli azzal, hogy komolyan veszi.”

(Szabó Magda)

Csömöri Nefelejcs Művészeti Óvoda

Cím: 2141 Csömör, Laki u. 3.
Telefon: +36 (28) 543 940
Nyitvatartás: hétköznap 6:00-18:00 óra között

Email cím: keknefelejcsovoda@csomor.hu