Búzavirág csoport

 Búzavirág Csoport

 

A csoportunkba a 2023/24-es nevelési évben 22 kisgyermek kezdte meg óvodás éveit. A csoportba 11fiú, 11 leány gyermek, életkoruk szerint 3-4 és 4-5 éves gyermek jár.

Már nagyon vártuk őket, vissza a hosszú nyári szünet után, hogy újra együtt játszhassanak a csoportban a gyerekek.

A kedvenc játékaikkal, meséjükkel fogadtuk őket a csoportban. Még sokszor nehéz megosztozniuk a játékokon, de mindig segítjük őket. Szeretnek építeni (mindenhol), sütni, főzni, babákat nevelni, beöltözni.

Az idén bevezettük a csoportba a sport napra vásárolt játékokat. A gyermekek nagyon örültek az új játékoknak, amelyek az életkoruknak megfelelőek.

A gyermekek a csoportba érkezéskor jelzik a megérkeztem táblán, hogy aktív résztvevői lesznek a napnak, és ezt be is bizonyítják az óvodában töltött idő alatt. Amikor a szülők megérkeznek délután értük, akkor leveszik a jelüket a tábláról.

Csoportszobánkat esztétikusan rendeztük be, harmonikus, megnyugtató.

A gyermekek szeretetben, biztonságban töltik mindennapjaikat nálunk, amelyhez hozzájárul kialakított szokás- és szabályrendszerünk, amellyel állandóságot nyújtunk számukra. Mindig jut időnk az ok-okozati összefüggések feltárására.

A gyermekek szívesen vesznek részt csoportunk életében. A foglalkozásokba, kezdeményezésekbe, amelyek minden nap más és más tapasztalást biztosítanak a gyermekeknek örömmel, lelkesen bekapcsolódnak.

Mesével és bábozással készülnek az óvó nénik, hogy örömet szerezzenek Búzavirág csoportos gyermekeknek. Új énekes játékokat fogunk tanulni és játszani, ismerkedünk zenei fogalmakkal.

A rajzos terünkben új technikákkal ismerkednek meg. A mozgásos tevékenységeket úgy szervezzük, hogy minden gyermek számára öröm legyen a mozgás.

Nagyon sok munkát jelent a csoportban dolgozó felnőtteknek csoportot jobban összekovácsolni, az idejáró gyermekek csillogó szeme tükrözi munkánk sikerességét. A gyermekek szeretetét mindennap megtapasztalhatjuk.

A gyermekek szülei az eltelt idő alatt támogattak minket, segítették a munkánkat.

 

Köszönettel: Bencsikné Bodzási Krisztina (óvodapedagógus),Rónyainé Nagy Beatrix (óvodapedagógus), Németh Erika(pedagógiai asszisztens), Sztancsik Mária (dajka)

„Én azt hiszem, gyereket csak úgy lehet nevelni,

ha az ember megtiszteli azzal, hogy komolyan veszi.”

(Szabó Magda)

Csömöri Nefelejcs Művészeti Óvoda

Cím: 2141 Csömör, Laki u. 3.
Telefon: +36 (28) 543 940
Nyitvatartás: hétköznap 6:00-18:00 óra között

Email cím: keknefelejcsovoda@csomor.hu