Búzavirág csoport

 

A csoportunkba a 2019/20-as nevelési évben 26 kisgyermek kezdte meg óvodás éveit. A csoportba 3-4 éves gyermekek, 15 fiú és11 leány jár.

Már nagyon vártuk őket, hiszen sokuknak ez volt az első alkalmuk, amikor a szerető családon kívül töltik mindennapjaikat.

A Búzavirág csoportba minden kisgyermek szeret járni. A legtöbben megérkezésükkor jelzik a megérkeztem táblán, hogy aktív résztvevői lesznek a napnak, és ezt be is bizonyítják az óvodában töltött idő alatt.

Csoportszobánkat esztétikusan rendeztük be, harmonikus, megnyugtató.

A gyermekek szeretetben, biztonságban töltik mindennapjaikat nálunk, amelyhez hozzájárul kialakított szokás- és szabályrendszerünk, amellyel állandóságot nyújtunk számukra. Mindig jut időnk az ok-okozati összefüggések feltárására.

A játék során most ismerkednek meg a csoportunk játékaival. Még sokszor nehéz megosztozniuk a játékokon, de mindig segítjük őket. Szeretnek építeni (mindenhol), sütni, főzni, babákat nevelni, beöltözni.

A gyermekek szívesen vesznek részt csoportunk életében. A foglalkozásokba, amelyek minden nap más és más tapasztalást biztosítanak a gyermekeknek örömmel, lelkesen bekapcsolódnak.

Örömmel hallgatják a meséket, a bábozásokat nagyon szeretik. Énekes játékokat tanulunk és játszunk, és ismerkedünk zenei fogalmakkal. Néha már egyedül mondanak verset, énekelnek éneket, és ilyenkor nagyon büszkék vagyunk rájuk! A rajzos terünkben ismerkednek a különböző technikákkal. A mozgásos tevékenységeket nagyon kedvelik, sokszor a csoportszobában is próbálkoznak velük.

Már többen le tudják teríteni az asztalokat.

Az öltözködésben, testápolásban egyre önállóbbak.

Az étvágyuk nagyon jó, szívesen megkóstolnak mindent.

Nagyon sok munkát jelent a csoportban dolgozó felnőtteknek egy új csoportot összekovácsolni, az idejáró gyermekek csillogó szeme tükrözi munkánk sikerességét. A gyermekek szeretetét mindennap megtapasztalhatjuk.

A gyermekek szülei az eltelt idő alatt támogattak minket, segítették a munkánkat.

 

Köszönettel: Bencsikné Bodzási Krisztina (óvodapedagógus), Szarka Lajosné (dajka)

 

„Én azt hiszem, gyereket csak úgy lehet nevelni, 
ha az ember megtiszteli azzal, hogy komolyan veszi.”

(Szabó Magda)

Csömöri Nefelejcs Művészeti Óvoda

Cím: 2141 Csömör, Laki u. 3.
Telefon: +36 (28) 543 940
Nyitvatartás: hétköznap 6:00-18:00 óra között

Email cím: keknefelejcsovoda@csomor.hu